lauantai 13. joulukuuta 2014

joulukalenteri 13. luukku


Lucian päivä, eikä minulla ole mitään Lucia-pullaa tai muita valaistuneita juttuja tarjolla. Eikä edes tuossa yläpuolen numerossa ole valoa, nyt ollaan ihan pimennossa.


Jos ei ole virallista Lucia-ilmettä, niin on värikkäitä avainnauhoja. Tämmöinen on todella kätevä ihan ilman avaimiakin. Esimerkiksi siivotessa löytyy tavaroita ihan oudoista paikoista. Sukka sohvalla, sakset piirongin päällä, laturin johto eteisen lattialla ja mitä missäkin. Samalla kun siivoat, voit kätevästi ripustaa löytyneitä tavaroita tuohon karbiinihakaan. Ei kannata lähteä yhtä sukkaa viemään pyykkikoriin, koska silloin siivousinto voi kadota. Kun kerran on jo mennyt kylppäriin, voi saman tien mennä suihkuun ja nukkumaan. Ei, ei. Nyt kerätään kaikki ajelehtivat tavarat kaulaan roikkumaan ja siivouksen viimeinen osio on se, kun jaellaan tavarat oikeille paikoilleen. Jos on hyvin, hyvin sotkuinen talous ja voi olettaa, että irtokamaa on paljon, voi heti aluksi laittaa ison muovipussin roikkumaan tuohon hakaan. Sinne mahtuu vaikka toppaliivi ja luistin muusta pienesstä puhumattakaan. Ihan tässä tuntee itsensä käteväksi emännäksi hyvine nikseineen. 


Ompelin nuo nauhat toisiinsa kiinni tuon karbiinihakasen yläpuolelta. Koristeeksi laitoin napin. Kaksi keskimmäistä ovat hieman leveämpiä, koska niiden hakasissa oli tuollaiset kunnon D-renkaat. Sinisessä nauhassa kankaat vaihtuvat ihan suoraan poikittain, mutta muiden jatkot ovat vinoja. Vinot jatkot on kivoja. Siten ei tule niin paksuja kohtia nauhaan. Ooh, ja vielä semmoinen juttu, että nauhoja ei ole ommeltu ihan vaan renkaiksi. Kun olin ommellut tarpeeksi pitkän pötkön kankaita yhteen, silittänyt keskeltä kahtia ja taittanut lähes nauhan levyiset saumavarat taitoksen sisälle, ompelin nauhojen päät yhteen niin, että nauhaan tuli yksi mutka. Tämän ansiosta nauha asettuu kaulaan hyvin. Ehkä alan käyttämään tällaista avaimille. Aamulla kun laittaisi kaulaan ja kilisisi läpi päivän niiden kanssa, niin olisivat aina mukana. Tosin avaimia en ole lopullisesti hukannut koskaan, mutta tänään harmikseni huomasin kadottaneeni pankkikortin. Olin hakemassa hautajaiskukkia ja hups, ei ollut korttia millä maksaa. Kauppias sanoi, että tule maksamaan, kun löydät tai saat kortin. Reilua, jos mikä. Kotona oli sentään sen verran käteistä, että pääsin taksilla kappeliin ja jäikin vähän.

Valoisaa Lucian päivää!
Minä menen huomenna Tampereelle Evitaa katsomaan. 
Ei ole mikään tuttu, ihan vaan teatteriin menen.  

10 kommenttia:

 1. Lumista Lucian päivää. Nyt on vähän valoisampaa, kun on lunta, vaikka auringon nousuun on 1,5 tuntia.

  VastaaPoista
 2. Valaistunutta Lucianpäivää! Onneksi tuli tuota lunta, kunpa pysyisi. Taas sinulla oli aika vauhdikas postaus kotisiivouksesta hautajaisiin ja Tampereelle - ei ihme, jos tuossa vauhdissa välillä tavaroita joutuu paikkoihin joista niitä ei heti löydä :) Vai olisiko se pankkikorttikin alkanut ujostella? Tai pelkääkö se ylirasitusta näin joulun alla?

  VastaaPoista
 3. Valotonta Lucianpäivää, täällä ei ole vielä tullut lunta, voi kun tulisi edes vähän. Toivottavasti pankkikortti löytyy. Kivat nauhat ja hauska käyttöidea!

  VastaaPoista
 4. Hyvää Lucian-päivää myös sinulle. Kauniit ja monikäyttöiset nuo ompelemasi kaulanauhat. Olisi varmaan parempi ratkaisu kuin sukanvarsi, jossa kuljettelen nyt puhelinta ym. tarvittavia tavaroita tällä pitkällä kyynärsauva-pyörätuolimaratonilla.

  VastaaPoista
 5. Vähän valoisampaa on vielä lumen/rännän ansiosta, taitaa kuitenkin taas mustaksi muuttua. Tässä blogissa vain onneksi asiat valostuu iloisten avainnauhojen mukana. Onnea kortin etsinnälle!

  VastaaPoista
 6. Hahahaa, hyvä idea . Minun on kyllä laitettava siihen roikkumaan kunnon säkki. Tänään pääsenkin kokeilemaan ideaasi, sillä alan huushollin raivauksen lopultakin =)

  VastaaPoista
 7. ❄️🎅 lunta tuomaan valoa pimeyteen!

  VastaaPoista
 8. Jopa pirtsakat nauhat! No juu, jätesäkkiä minunkin pitåisi siinä raahata, on niin monet tavarat harhautuneet ;)

  VastaaPoista
 9. Mukavat avain nauhat. Tarvitsen töissäni koko ajan avaimia joten mulla ne riippuu kaulassa. Tykkään noista kuoseista. Siivouspäivänä mulla menee kaikki taskuun hehehe voit kuvitella että taskut pullottaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!